Home » Ons Bedrijf

Ons Bedrijf

Historie:

Het bedrijf is opgericht in 1945 als agrarisch loonbedrijf in het Midden-Limburgse Beesel. Hierna werden de werkzaamheden uitgebreid met grondverzet, transport en de handel in zand en grind.

Eind jaren ’80 werd gestart met het verkleinen van groenafval op diverse locaties en  composteren.
Al gauw bleek dat de locatie in Beesel te klein was voor een professionele aanpak en moest er gezocht worden naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden in Kelpen-Oler. Nadat een provinciale milieuvergunning was verkregen kon in 1995 begonnen worden met de bouw van de compostering. Hier was het nu mogelijk om diverse groenafvalstromen in te nemen en te verwerken tot o.a. compost en biomassa.

In 1999 werd besloten om het agrarische loonwerk af te stoten, zodat Reijnders Groenrecycling b.v. zich helemaal kon richten op de “groene” tak, zoals compostering en cultuurtechnisch loonwerk met het bijbehorende transport.

In 2007 is het terrein van de compostering uitgebreid tot 3 ha. en is de bouw van het nieuwe kantoorpand met bijbehorende werkplaats en stalling gerealiseerd.

Ook de huidige visie is gericht op de “groene” tak, waarbij nog steeds gezocht wordt naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen binnen onze branche. De dagelijkse leiding is inmiddels in handen van de derde generatie.

Heden:

Reijnders Groenrecycling b.v. is gespecialiseerd in het verwijderen, transporteren en be- en verwerken van alle soorten groen. Met ons uitgebreide machinepark en grote verscheidenheid in uitrustingsstukken zijn wij in staat deze werkzaamheden uit te voeren, zoals rooiwerk, chippen, klepelen, stobbenfrezen, transport, shredderen, zeven, enz.

Op onze compostering te Kelpen-Oler be- en verwerken wij diverse groenstromen weer tot hoogwaardige producten, zoals:

Biomassa: het houtachtige groen wordt bewerkt tot biomassa en dienst als brandstof voor duurzame energie. Deze biomassa is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten en maten, geheel afhaneklijk van de wensen van de klant. T?evens zijn wij gespecialiseerd in het leveren van gedroogde houtchips voor houtverbrandingsintallaties.

Groencompost: het gemengde groen wordt in een gecontroleerd proces gecomposteerd tot een hoogwaardige bodemverbeteraar. Het gebruik van onze groencompost zorgt voor een betere structuur in de bodem, voegt voedingsstoffen toe, werkt ziektewerend en is natuurlijk vrij van onkruidzaden en ziektekiemen.

Vanwege onze centrale ligging in Limburg ligt onze locatie logistiek erg gunstig. Ons werkgebied is dan ook vooral verspreid over Limburg, Noord-Brabant en de grensstreken van Duitsland en België.

In de menu’s “diensten” en “producten” vindt u uitgebreide informatie over onze bedrijfsactiviteiten en de producten in ons assortiment.

100_0025